m
F Profile Picture -3

DESIGN COMPUTATIONAL

Biroul nostru utilizează tehnologii inovative care permit explorări formale și funcționale ce depășesc granițele convenționalului. Designul computațional permite abordarea unei teme de design prin definirea unui set de parametrii configurabili ce permit controlarea și gestionarea soluțiilor intermediare. Scopul este de a ajunge la soluții de design ce răspund diverselor exigențe de natură estetică, funcțională și de performantă (studii de însorire, permeabilitate,  iluminat nocturn, etc). Acest flux de lucru permite controlul întregului proces de la etapa de design conceptual până la materializarea soluției finale utilizând tehnologii de fabricare digitală.

Designul computațional mediază eficient și flexibil relația dintre intenție de design și rezultatul final al procesului creativ. Se pot obține forme geometrice complexe, utilizând un raționament algoritmic bazat pe intenția de design și nu doar pe intuiție,cu ajutorul celor mai noi instrumente de proiectare digitală.

În cadrul biroului nostru, Florin Stan, arhitect și specialist în design computațional are ca activitate principală dezvoltarea unor procese geometrice complexe ce sunt integrate în fluxuri de design computațional și fabricare digitala. Fiind implicat timp de 3 ani predominant în proiecte de cercetare din sfera design-ului experimental în cadrul biroului Odico Aps. (DK), acesta a lucrat la proiecte de cercetare sau implementare pentru sau în colaborare cu Zaha Hadid Architects (UK), 3XN/GXN Architects (DK), Gramazio Kohler Research (SUI) și Studio Olafur Eliasson (DK), contribuind activ la inovațiile din domeniul design-ului computațional.

Florin a fost tutore în cadrul mai multor workshop-uri de design computațional printre care:  AA-Visiting School Aarhus 2016, organizat de Architectural Association Londra,  Hot-Blade Workshop, organizat de Danish Techincal University, Odico Aps si 3XN/GXN Architects,  precum și la Pavilion ZA2016 din cadrul Zilelor Arhitecturii – Cluj Napoca.